Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Vilmectin

Turşu

İspinoz Üye
Evimi Güvercin yuvasından bit istilası olmuştu 2 kez ilaçlattik. Muhabbet kuşunun kafesini de ilacladikları için içime sinmedi sıfır kafes aldık. Mubişe de kaşinmasi geçmediği ilcin birer hafta arayla 3 kez ivermectin damlasını yaptık. 3 haftadır pek bir sorun yoktu mubis te . Tekrar çok kaşınmaya, silkelenmeye basladı.Tekrar bit olabilr mi ?vilmectin etkisi ne kadar sürer öğrenmek istedim.

Turşu

İspinoz Üye
Öğrenmek istediğim şu evi 2. Kez ilaçlaralı 1 ay oldu ben hala 1 tane de olsa bit görüyorum. Bu kuşuma giderse ense damlası onu korur mu 3 ay yoksa başka bir şeyler yapmam gerekir mi ? Cevap verirseniz sevinirim

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Merhaba biti nerede görüyorsunuz tünellerin kafese sabitlenen ince çizgisini ve kafesi iyice kontrol edin kafes tabanına peçete serin gece ışığı kapalı tutun kontrol için bir süre sonra açın eğer var ise peçete de görünecektir

Turşu

İspinoz Üye
Teşekkür ederim cevabınız için. Peçete de göremedim. Kafeste de gece kontrollerde yok. Evde genellikle benim üzerimde gezerken görüyorum bitleri. Sabah uyanınca yada gece. 1 tane haftada bir gibi. Benim duyduğum çarşaf tekstil gibi şeylerde yaşayıp çoğalmadiklari yanlış mı biliyorum diye kendimden şüphe ediyorum artık.

Turşu

İspinoz Üye
Vilmectin en fazla 20 gün korur hatta 15 gün falan. Çok endişeliyseniz bir damla daha uygulayın sorun olmaz.
Teşekkür ederim cevabınız için. 4. kez yapmış olacağım. Süleyman bey ağır gelir demişti o yüzden endişelendim. Hala tek tük görüyorum evde evden de mubişe giderse diye sıkıntı yapıyorum çok strese girdi minnak yeni rahatladı.