Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Forpus Papağanı ❤️🧿 İle İlk Kulukca Süreci❣

Taha

Yönetici
Maşallah çok güzeller. Forpuslar benimde bir süredir düşündüğüm bir tür. Bakalım merakla takip ediyoruz konuyu 😊

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Maşallah çok güzeller. Forpuslar benimde bir süredir düşündüğüm bir tür. Bakalım merakla takip ediyoruz konuyu 😊
Hocam muhabbet kuşuna benzeyen ama bakıldığında ise farklı olduğunu anlaşılan güzel bir tür bende de çoğaltma düşüncesi var. Kesinlikle tavsiye ederim ☺️

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Hala 5 yumurtamiz var popoda şişlik te var yumurta kontrolü yaptım zor olsa da
4 tane dolu biri de dolabilir gibi duruyor follukta küçük yumurta kabukları gördüm birini afiyetle yemişler sanırım 😃 dişi tüm içtenliği ve sakinliği ile poz verdi 😃

Ekli dosyalar

• IMG_20231124_150348.jpg
    IMG_20231124_150348.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 36

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Hayırlı olsun hocam. İnşallah tüylenmeleri de nasip olur.
Çok teşekkür ederim🙏 bundan sonra Bilgi aktarımına biraz ara verebilirim dişinin durumunu kontrol etmek için arada yuvaligi hafifçe açıp bakicam yavruların sesini duyan Kadar ellemeyi düşünmüyorum çok aşırı korumacı kulukcaya Zarar versin istemem yumurtaları tam küçük bir top gibi muhabbet kuşlarının ucu biraz sivri oluyor forpuslarin ise simetrik bir şekilde yuvarlak bu bilgiyi de aktarmış olayım 😊

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Herkese merhaba bugün İlk yumurtanın üzerinden tam 22 gün geçti yavru kontrolü yaptım ve henüz yavru çıkmadığını gördüm yumurtalari tekrar kontrol ettiğimde iki tanesinin yumurta içinde öldügunü fark ettim 😕 yumurtaları hemen aldım ve kırdım bu manzara ile karşılaştım sebebini araştırıcam ve telafi etmeye calisicam eğer diğer kulukcada da bu durum devam ederse benim le ilgili olmadığını düşüncem şuan 3 tane yumurtada hayat devam ediyor çıkmasını bekliyor olucam hayırlısı olsun diyelim

Ekli dosyalar

• IMG_20231201_072333.jpg
    IMG_20231201_072333.jpg
    553.4 KB · Görüntüleme: 46

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Nem % kaç? Forpuslar da nem hayati önem taşır.
Odanın nemi şuan kaç bilmiyorum ama geçen hafta hava derecesinde nem %73 tü evde ise o civarlarda olabilir çünkü kapı pencere hep açık olur şuan ısınma için birşey kullanmıyorum odaları güneş görüyor ve yalıtımlı

Ronay

Yönetici
Bu tür yumurta ölümlerinin bir çok sebebi olabilir. Nem, sıcaklık normal ise dişi kaynaklı, veyahut bir mantar vb yumurtaya geçebilecek enfeksiyonlar ki bunlara anaçlar genelde bağışıktır. Yumurta içi besi keselerinin yetersizliği bunu ancak deneyerek anlarsınız. Kuşlarınızı bir daha kuluçka öncesi kül yapabilir ve iyi vitamini, mineral desteği sağlayabilirsiniz. Nem ölçer muhakkak olsun.

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Bu tür yumurta ölümlerinin bir çok sebebi olabilir. Nem, sıcaklık normal ise dişi kaynaklı, veyahut bir mantar vb yumurtaya geçebilecek enfeksiyonlar ki bunlara anaçlar genelde bağışıktır. Yumurta içi besi keselerinin yetersizliği bunu ancak deneyerek anlarsınız. Kuşlarınızı bir daha kuluçka öncesi kül yapabilir ve iyi vitamini, mineral desteği sağlayabilirsiniz. Nem ölçer muhakkak olsun.
Bakalım hocam iç dış Parazit kur uygulaması yaptım ama yetersiz gelmiş olabilir yaşayarak tecrübe edeceğim inşallah

Ronay

Yönetici
Ben genelde bu sorunlarda kuluçka öncesi sulphamezatine kullandığım oluyor 3-4 günlük.

Ardında iyi bir mineral ve vitamin desteği sunun.

Taha

Yönetici
Geçmiş olsun hocam. İlk kuluçka tecrübesizliğidir ihtimali daha fazla gibi. Bidakiler daha iyi olur inşallah 🙏

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Geçmiş olsun hocam. İlk kuluçka tecrübesizliğidir ihtimali daha fazla gibi. Bidakiler daha iyi olur inşallah 🙏
Hayırlısı olsun hocam üreticiden aldım daha önce bir kulukca geçirmişler 6 yumurta yapmışlar ikisi boş diğerleri dolu çıkmış ve büyümüşler dediğine göre
Nasipten ötesi olmaz sağolun hocam teşekkürler 🙏

Ronay

Yönetici
Hayırlısı olsun hocam üreticiden aldım daha önce bir kulukca geçirmişler 6 yumurta yapmışlar ikisi boş diğerleri dolu çıkmış ve büyümüşler dediğine göre
Nasipten ötesi olmaz sağolun hocam teşekkürler 🙏
Ben biraz olayları karıştırdım. Daha hiç yavru görülmedi mi?

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Ben biraz olayları karıştırdım. Daha hiç yavru görülmedi mi?
Üreticide daha önce yavru alınmış hocam bende ilk defa kulukca geçiriyorlar
Üretici bana 6 yumurta yaptığını ama ikisinin boş çıktığıni söyledi yavru büyüttüler mi diye sordum evet 4 tane yavru büyüttüler demişti