Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Soru Kuşumun Dışkısında Yem Var

zeynepasaf2022

Forpus Üye
Merhaba kuşum 2 aylık son 4-5 gündür diskisinda yem var incelemek için 2 saat yem vermedim her dışkıda yem oranı azaldı en son hiç yem yoktu sonra yemek verdim tekrar başladı günde su ictikten sonra genellikle kusuyor kusmadinda bir tane yem çıkıyor biraz kuş kumu verdim ama düzelmedi kuş kumu etkisini geç mi gösteriyor ? İlaç alma imkanım yok evde ne yapabilirim daldarisi yemiyor 1 hafta önce göz nezlesi oldu göz kremi kullandık geçti .ne yapmalıyım ?

zeynepasaf2022

Forpus Üye
L limonfıstık, bjzim babamın iş yerinde yaklaşık 10 kuş 10 tane yumurta var bu kusuda ordan eğitmek için eve getirdim bizimle 1 ay kaldık tedavisine orada devam edecektik götürdüğümüz gün kuşların sesini duyup kutudan atlamış yanımıza kadar geldi . Babamın iş arkadaşı görmeden kuşumun üstüne bastı hemen suya bastık yandan basmış bir ayağında ve bir kanadında sorun var eve geldik ilk 1 saat hiçbir şey yemedi sonra bayağı topladı eski hali gibi davrandı ayağına ve kanadına teramisin sürdük 2 saat sonra kantoran yağı sürdük gece kafeste yatirmadik direkleri çıkmaya çalışıyor çıkınca ayağına baskı uyguluyor gece yumuşak bir kutunun icinde uyuttuk bugün probiyotik ve çitlenmiş yem alacağız

Soner

Forpus Üye
İyi aksamlar suan güncel kusun durumu ne bilmiyorum ama daha önce attıgınız fotograflardan yola cıkarsak genel durumu iyi değil ve kusta ne koksidiyoz nede mantar hastalığı oldugunu düsünmüyorum kusta agır bir sindirim problemi var bu noktada yapmanız gereken herseyden önce kusa öncelikli olarak elle besleme yapmanız gerekmekte kus ac kalmamalı sonrasında kullandığınız yemi kontrol edin acık yem kullanıyorsanız kapalı taze ve güzel bir markanın yemine gecin bu sürecte elle besleme dısında kafesinde sürekli daldarı aspur ve yulaf bulundurun elinizde probiyotik varsa 4-5 gün üst üste hergün tazeleyerek probiyotik verin ve ayrı bir kapta kafes icerisinde mutlaka Grit kus kumu bulundurun. Bu sekilde bir takip edelim sindirim sorunlarında hemen ilaca basvurmak doğru değil eger bu söylediğim sekilde 5 gün sonra herhangi bir düzelme olmazsa lütfen haber verin ilac önerelim tekrardan gecmis olsun