Merhaba umarım buradan yardım alabilirim. Şimdiden Çok teşekkrüler. Ben başta sürecimi anlatmak isterim. benim seneler senelr önce bir kulum vardı dişi bembeyaz ismi ponpon. kendisini bir petshoptan aldım ama orada kuş yoktu beyefendinin kuşu doğım yapmıştı bir dişi bir erkek . şans eseri bende ponponu dişiyi aldım. 1 ay bile dolmadan bana alıştı oyuncak almıştım o oyuncağa bağlanmıştı oyuncağını nereye koysam oraya ucuyordu bende oynatmaya başladım ve alıştı 1 ay sürmedi. ancak kendisini kaybettik baya zor bir süreç geçirdik. seneler seneler sonra tekrar almak istedim. bu sefer yine bir petshopa gittim bir dolu kuş vardı kafeslerde yavru dişi kuş istedim yine beyaz. aynı ilk kuşuma nasıl baktıysam o şekilde baktım ancak alışmadı. oyuncaklar darılar marullar kafeste beslemeler herşeyi denedim.3 ay denedim ama bayada saldırgandı. kuşçuya anlattım daha doğrusu petshopa (sadece kuş ve kuş ürünleri satıyor) geri getir başka bir tane vereyim dedi. Verdi bu sefer erkek bu yavru alışır dedi. kednisi yemyeşil yeşil zeytin dedik ona da cokta seviyoruz. yine 3 ay oldu yine herşeyi denedim yine alışmadı. ama bunun farkı su. kafes içinde ilk başta akşıp sonra elime geliyor. elimde darı yiyor marul yiyor. elimin üstünden yürüyerek kafes dışına çıkıp uçup avizeye konuyor. o kadar. asla ve asla daha sonra elime kafama koluma omzuma konmuyor. hatta avizenin yanına gidince kaçıp tekrar oraya konuyor. tekrar gidip daha yavru bir kuş almakta istemiyorum.3 ay oldu. bir tavsiyeniz var mı? bazıları cok fazla kuş ile büyüyen yavrularda bu sorun olur 40-45 günlük başka kuş görmemiş yavru alın diyor bu doğru mu? ne yapmalıyım başka neler denemeliyim? tavsiyelerinize cok ihtiyacım var . şimdiden teşekkürler.