Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Hastalık Hastalıgi Geçmiyor

Hasta evcillee.

Crncrn23

Mubiş Üye

Ekli dosyalar

• IMG_3682.jpeg
    IMG_3682.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 48

Hastalık Hastalıgi Geçmiyor

Kuşta kesinlikle enfeksiyon var veteriner şart, eğer imkan yoksa sulphamezatine alıp en az 5 gün kullanın. Yarım (50ml) suluğa 1 damla her gün suyu değiştirerek uygulayın. Yem yeme vb durumu nasıl?

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Yedek kafesi var ise ayırın yoksa mecbur yan yana duracaklar suyunun içine yarım çay kaşığı karbonat ekleyin dışkısında bir değişiklik olursa buraya atın

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Suluğuna karbonat koydunuzmu yarım çay kaşığı koyun 100 ml içme suyuna kuşun suluğu ağzına yaklaştırın içmesini sağlayın kabız olmuş belliki
Kuşlarda kabızlık belirtileri;
1-uzun süre dışkılamama
2-kabarıklık
3-halsizlik
4-popoya dışkı yapışma

Sizin kuşunuzda hepsi var o yüzden kabız olmuş yavaş yavaş toparlar karbonatlı suyu kabızlığı geçene kadar hergün tazeleyerek yapın ama öbür kuşun içmemesi lazım o yüzden suyu yapıp günde 2 kere sizin ağzına götürmenizi tavsiye ederim kişu sıcak tutun şöyle izah edeyim kafese hergün normal su koyun günde 2 kere suluğun içindeki temiz suyun içine yarım çay kaşığı karbonat koyup ağzınız önüne getirin biraz içtikten sonra o suyu dökün ve temiz su koyun tekrar suluğu kafese koyun bunu günde 2 kere tekrarlayın bunu yapınca öbür kuş o sudan içmemiş olacak bunu kabızlığı ge'ene kadar yapın

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Kuşa bu süreçte bolca sebze meyve yedirin marul yedirebilirsiniz kabızlığı hafifletir ya da lahana yaprakları sindirim sistemine olumlu etki yaptığı için daha rahat dışkılayabilir ve bu süreci çabuk atlatabilir bu dediklerimi yaparsanız bir haftaya kalmaz iyi olur inşallah geçmiş olsun kuşunuzada sizede

Crncrn23

Mubiş Üye
Kuşa bu süreçte bolca sebze meyve yedirin marul yedirebilirsiniz kabızlığı hafifletir ya da lahana yaprakları sindirim sistemine olumlu etki yaptığı için daha rahat dışkılayabilir ve bu süreci çabuk atlatabilir bu dediklerimi yaparsanız bir haftaya kalmaz iyi olur inşallah geçmiş olsun kuşunuzada sizede
Peki çok teşekkür ederim size dediklerinizi harfiyen uygulayacağım çok saolun yumurta vereyim mi peki zarar olur mu

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Peki çok teşekkür ederim size dediklerinizi harfiyen uygulayacağım çok saolun yumurta vereyim mi peki zarar olur mu
Yumurtadada kuşun kilo almasına yardımcı olur siz onuda vermeyin kilo yapacak besinler olmasın menüde 😁 sadece sebze yedirin ıspanak marul bağırsağı düzenlemesi için varsa lahana yaprağı bunları bol suda yıkayın çünkü çoğu ilaçlı oluyor

Crncrn23

Mubiş Üye
Yumurtadada kuşun kilo almasına yardımcı olur siz onuda vermeyin kilo yapacak besinler olmasın menüde 😁 sadece sebze yedirin ıspanak marul bağırsağı düzenlemesi için varsa lahana yaprağı bunları bol suda yıkayın çünkü çoğu ilaçlı oluyor
Tamam dır çok teşekkür ederim 😀korkum geçmemesiydi ve bde Allah korusun ölmesi flan..:(

Ronay

Yönetici
Kuşta kesinlikle enfeksiyon var veteriner şart, eğer imkan yoksa sulphamezatine alıp en az 5 gün kullanın. Yarım (50ml) suluğa 1 damla her gün suyu değiştirerek uygulayın. Yem yeme vb durumu nasıl?

Çözüm

TATLI ERİK

Mubiş Üye
Ölebilir mi hocam
Yanı ronay hocamın dediği ilaçları hemen alıp vermez iseniz ölebilir maalesef dışkı ya bakınca ölen kuşum aklıma geldi sizi telaşa sokmam istemem ama benim kuşumun da dışkısı öyleydi ben farketmedim ve kuşum öyle olduğu gün öldü inşallah sizin kuşunuz ölmez demekki benim ku#umda enfeksiyon kapmıştı veya düşundüğüm bir şeyden zehirlenmişti 😢

Crncrn23

Mubiş Üye
Yanı ronay hocamın dediği ilaçları hemen alıp vermez iseniz ölebilir maalesef dışkı ya bakınca ölen kuşum aklıma geldi sizi telaşa sokmam istemem ama benim kuşumun da dışkısı öyleydi ben farketmedim ve kuşum öyle olduğu gün öldü inşallah sizin kuşunuz ölmez demekki benim ku#umda enfeksiyon kapmıştı veya düşundüğüm bir şeyden zehirlenmişti 😢
Hocam öldü gömdüm demin.. korkum şuan diğer kuşuma bişey olmaması bulaşmiş olmaması

Ekli dosyalar

• IMG_3714.jpeg
    IMG_3714.jpeg
    1,009.3 KB · Görüntüleme: 19

Süleyman E.

Yönetici
Crncrn23 Crncrn23, çok üzüldüm sizin adınıza zor bir durum bir daha yaşamayın inşâAllah böyle bir durum. Kafesi ve ekipmanları komple dezenfekte edin sonra kuşu o kafese geri alın derim onun durumu nasıl şuan

Crncrn23

Mubiş Üye
Crncrn23 Crncrn23, çok üzüldüm sizin adınıza zor bir durum bir daha yaşamayın inşâAllah böyle bir durum. Kafesi ve ekipmanları komple dezenfekte edin sonra kuşu o kafese geri alın derim onun durumu nasıl şuan
Teşekkür ederim yapiyorum bende şimdi diğer kuş çok üzgün sanki farkında öldügünün üzülüyor

Ekli dosyalar

• IMG_3716.jpeg
    IMG_3716.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 18