Neler yeni

Muhabbetkuslari.org Ailesine Hoş Geldiniz 👋

🇹🇷 Muhabbetkuslari.org Türkiye’nin en eski muhabbet kuşu ve kafes kuşları bilgi forumudur… Sizde kayıt ol butonuna tıklayarak. Üye olup, forumda soru sorup anında cevap alabilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz. Hadi sende aileye katıl...

Yeni Kuşlar Ile Yeni Kulukca Süreci ♥️

Süleyman E.

Yönetici
Yavrular büyüyor ama maalesef istediğim gibi beslemiyor anaçlar bu yüzden elle besleme ile destek vericem ama ince uçlu aparatim Yok şırınga ile besleyebilir miyim? Bu arada yavrular klâsik mi?
MaşâAllah canlara birinci yavru Opal ikinci yavru opalin spangle gibi geldi bana bakalım nasıl olacaklar. Ayrı bir yemlik içinde ben sürekli yavru zamanlarında aspur veriyorum tavsiye ederim.

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
MaşâAllah canlara birinci yavru Opal ikinci yavru opalin spangle gibi geldi bana bakalım nasıl olacaklar. Ayrı bir yemlik içinde ben sürekli yavru zamanlarında aspur veriyorum tavsiye ederim.
Hocam teşekkürler 🙏 bende aspur veriyorum bu sefer de yemin içinden aspur ayikliyorlar 🙂kuslari başka bir üreticiye sordum melanistik spangle dedi hergün yeni birşey öğreniyorum bakalım çok merak ediyorum bende

Süleyman E.

Yönetici
Hocam teşekkürler 🙏 bende aspur veriyorum bu sefer de yemin içinden aspur ayikliyorlar 🙂kuslari başka bir üreticiye sordum melanistik spangle dedi hergün yeni birşey öğreniyorum bakalım çok merak ediyorum bende
Ben tek tip yem kullanıyorum ya sarı darı ya beyaz darı ondan ayrı olarak verdiğim için diğer yemde öyle bir şansları olmuyor 😅 melanistik spangle de opalin spanglenin biraz daha koyusu oluyor 😊👍🏻

Taha

Yönetici
İlk defa yaptım takviye yi burunlarından çıktı bıraz tıksırdılar bıraz üzüldüm 😔
Hocam yavaş yavaş yapın birşey olmaz İnş. İlkkez yapınca bazı şeyleri elle besleme olsun ağız damlası vs insan bir zarar vereceğim diye geriliyor biraz

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Hocam yavaş yavaş yapın birşey olmaz İnş. İlkkez yapınca bazı şeyleri elle besleme olsun ağız damlası vs insan bir zarar vereceğim diye geriliyor biraz
Aynen öyle yapayım oldu 😔 endişe ettim buda benim için bir tecrübe oldu

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Bugün kuşların kursaklarınin tam anlamıyla dolu olduğunu gördüm çok şükür
Son hâlleri 😍

Ekli dosyalar

• IMG_20231204_203211.jpg
    IMG_20231204_203211.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20231204_203231.jpg
    IMG_20231204_203231.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20231204_203325.jpg
    IMG_20231204_203325.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 22

Ronay

Yönetici
Opalle ve spangle hayırlı olsun. Maşallah hepsine hocam :D

Süleyman E.

Yönetici
Sağolun hocam bu konuda da siz daha tecrübelisiniz sizin görüş ve düşünceleriniz benim için önemliydi teşekkür ederim 🙏
Estağfirullah hocam 🙂 sağolun 🙂 yavru göre göre yakından çok detaylı inceliyorum göz belli bir süreden sonra bazı renklerin desenlerine aşina oluyor

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Yavrular küçük halde iken yeme düşmek zorunda kaldı anne baya yoluyordu 😕 yeni kulukca süreci başladı bir yumurtasi var
Yavruları ben besliyorum ve daldari yiyorlar son hâlleri de bu ☺️

Ekli dosyalar

• IMG_20231208_142321.jpg
    IMG_20231208_142321.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20231209_142431.jpg
    IMG_20231209_142431.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 22
  • IMG_20231212_154956.jpg
    IMG_20231212_154956.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 21

Taha

Yönetici
Yavrular küçük halde iken yeme düşmek zorunda kaldı anne baya yoluyordu 😕 yeni kulukca süreci başladı bir yumurtasi var
Sürecin bitmemesi kötü olmuş neyseki çok küçük değiller. Sizin bakımınızla eksiklik yaşamayacaklardir hocam 😊. Yeni kuluçka şimdiden hayırlı olsun.

Süleyman E.

Yönetici
Hayırlısı olsun bazen böyle durumda olabiliyor. Ama ben orda bir cevher gördüm süper 🤩 bir gri kanat gelmiş daha detaylı resim atabilirmisiniz hocam 🙂 White Face mi geldi acaba beyaz yüz rainbow varyantının diğer bir versiyonu 🤩

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
Hayırlısı olsun bazen böyle durumda olabiliyor. Ama ben orda bir cevher gördüm süper 🤩 bir gri kanat gelmiş daha detaylı resim atabilirmisiniz hocam 🙂 White Face mi geldi acaba beyaz yüz rainbow varyantının diğer bir versiyonu 🤩
Sağolun hocam Allah razı olsun Evet istegramdan bir üretici de o kuşun çok güzel olduğunu söyledi hatta bayıldım kimseye verme dedi 😂 yakından çekeyim mutlaka atarım bana da rainbowu anımsattı ama Beyaz yüz olduğundan spangle olabilir mi dedim ve onun başına neler geldi kıyamam hem anne hem baba aynı anda dövdü baba gözünü çıkartmaya çalışırken yakaladım 😕 bir kuşun böyle vahşi olduğunu ilk defa gördüm ve sinirlendim Allah'tan mama vardı evde toparlandı kötü hâlini de atarım müsait olunca

Süleyman E.

Yönetici
Sağolun hocam Allah razı olsun Evet istegramdan bir üretici de o kuşun çok güzel olduğunu söyledi hatta bayıldım kimseye verme dedi 😂 yakından çekeyim mutlaka atarım bana da rainbowu anımsattı ama Beyaz yüz olduğundan spangle olabilir mi dedim ve onun başına neler geldi kıyamam hem anne hem baba aynı anda dövdü baba gözünü çıkartmaya çalışırken yakaladım 😕 bir kuşun böyle vahşi olduğunu ilk defa gördüm ve sinirlendim Allah'tan mama vardı evde toparlandı kötü hâlini de atarım müsait olunca
🤲🏻 Vermeyin kendinize ayırın sarı yüz kuşlarla çalışıp rainbow yakalarız oradan 🙂👍🏻 hadi ya 😑 ben genelde yavrular 15 günü geçtikten sonra tamamen babaya bırakıyorum hem Dişi fazla dinlenmiş oluyor hemde yeniden Eşe hızlı gelmesini engellemiş oluyorum yoksa arada olanlar yavrulara olabiliyor. Bu sezon sadece bir çifte yaptım

İpek..s

Amazon Papağanı Üye
🤲🏻 Vermeyin kendinize ayırın sarı yüz kuşlarla çalışıp rainbow yakalarız oradan 🙂👍🏻 hadi ya 😑 ben genelde yavrular 15 günü geçtikten sonra tamamen babaya bırakıyorum hem Dişi fazla dinlenmiş oluyor hemde yeniden Eşe hızlı gelmesini engellemiş oluyorum yoksa arada olanlar yavrulara olabiliyor. Bu sezon sadece bir çifte yaptım
İkinci kulukcada denicem hocam siz daha önce söylediğiniz de diğer eşte denedim Baba güzel beslemişti ama bunların birinci Kulukcasi olduğu için ve yedek kafesimi kardeşime verdiğim için ayırma imkanı yoktu malesef
Görseller yeterli mi hocam görselden bir ton daha koyu gri kanatlar

Ekli dosyalar

• IMG_20231214_183552.jpg
    IMG_20231214_183552.jpg
    884.5 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_20231214_183600.jpg
    IMG_20231214_183600.jpg
    908 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20231214_183605.jpg
    IMG_20231214_183605.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20231214_183611.jpg
    IMG_20231214_183611.jpg
    1,004.5 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20231214_183615.jpg
    IMG_20231214_183615.jpg
    960.9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:

Süleyman E.

Yönetici
İkinci kulukcada denicem hocam siz daha önce söylediğiniz de diğer eşte denedim Baba güzel beslemişti ama bunların birinci Kulukcasi olduğu için ve yedek kafesimi kardeşime verdiğim için ayırma imkanı yoktu malesef
Görseller yeterli mi hocam görselden bir ton daha koyu gri kanatlar
Anladım hocam iyi olmuş ilki, hayırlısı olsun inşâAllah. Süper beyaz yüz rainbow yavru pek piyasada böyle bir tabir kullanılmıyor ama olsun 😁 bende ki sarı yüz yavrular dan bir erkek verirdim size güzel çalışma yapılabilecek bir yavru gelmiş 😊